van KLEI naar MIJ ‘PATRONEN’
Je lijf geeft aan wanneer er iets mag veranderen in jouw leven. Dat doet het op een ongemakkelijke manier, zodat je wakker en alert wordt. Zodra je gaat zien wat er mag veranderen, dan zijn dat meestal ook precies die dingen waar je al je zekerheden, veiligheid en stabiliteit op hebt gebouwd. Geluk, liefde, vrijheid, gezondheid… We vinden het allemaal heel belangrijk. Maar veiligheid vinden we vaak nóg belangrijker. En dus wordt er een ander overlevingsmechanisme actief en dat zegt: ‘Wegwezen hier, te bedreigend!’ En zo sluiten we de poort naar verandering. We houden vast aan oude patronen, zelfs als het niet goed voor ons is. Simpelweg omdat het bekend is en daardoor een gevoel van veiligheid geeft.
Het betreden van onbekende paden mag dan niet makkelijk of leuk zijn, steeds maar blijven hangen in dat wat je al kent, is ook niet aan te raden. Zo stagneren je creativiteit en intelligentie als je blijft doen wat je altijd al deed. In niet-routineuze situaties wordt je uitgedaagd, en daar ligt de kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen én om te ontdekken dat je veel meer kunt dan je misschien dacht, dit geldt ook voor het vergroten van creativiteit. Regelmatig uit je comfortzone stappen is een manier om jezelf intellectueel en persoonlijk te laten groeien, maar ook – misschien nog wel belangrijker – controleer je of je jouw leven nog wel wilt blijven leiden, zoals je dat tot nu toe deed. De comfortzone heeft geen goede naam. Op het eerste gezicht is dat vreemd, want wat is er mis met comfort? Op zich niets. Periodes van somberheid, momenten van angst voor de toekomst kunnen ons terugbrengen naar wat veilig voelt. Want op die veilige plek kun je opladen en helen. Maar op een gegeven moment kan die comfortzone muf worden. Als een kamer waar hoognodig een raam open moet.
Elk thema bevat 2 bijeenkomsten van 9.30 tot 12.00 in mijn atelier. (ma, woe of vr)
Per thema;
– 2x een bijeenkomst met maximaal 6 deelnemers
(boetseren en ongeveer 3 weken later glazuren)
– Thuisopdrachten
(om tussen de bijeenkomsten in het thema te blijven)
– Materiaal en gebruik van gereedschap
– Bakken van het gemaakte werk
– Koffie, thee en lekkers
€ 139,- incl. btw
Bel, app of mail gerust voor meer informatie!
Klei als middel om steeds meer bij jezelf,
in balans en in je kracht te komen!
Werken met klei werkt rustgevend. De aarde in je handen zorgt ervoor dat je zelf ook gaat aarden. Je lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. In onze huidige maatschappij zijn we vaak ‘topzwaar’. De meeste activiteit vindt plaats in ons hoofd. Deze trainingen geven je de mogelijkheid om rust in je hoofd en lichaam te ervaren.
Door intuïtief te boetseren maak je contact met je innerlijke wereld. Door contact te maken met wat bewust en onbewust in je leeft (en dat te voelen) maak je de weg vrij voor je innerlijke kracht. De combinatie van meditatie, visualisatie en klei laat je ontspannen. De energie gaat stromen. Werken met klei maakt je hoofd leeg. Het stimuleert je creatieve hersenhelft en brengt je in balans. Het doel van deze trainingen is niet om het technisch boetseren te leren (wat in het proces wel zal gebeuren). Je gaat vanuit je gevoel werken, soms zelfs met de ogen dicht. Zo ontstaan er authentieke kunstwerken die iets over jou en tegen jou zeggen.
‘Toevallig’ zijn dit de meest prachtige kunstwerken!
Je krijgt deskundige begeleiding met alle ruimte voor jouw identiteit en creativiteit. Natuurlijk zal ik al mijn kennis en vaardigheden met jou delen om zo nog meer bij de kern te kunnen komen. De bijeenkomsten zijn vormgegeven rond een bepaald thema zoals bijvoorbeeld; aarden, bloei & kracht, loslaten & ontvangen en zelfliefde. Iedere bijeenkomst starten we met een meditatie als inleiding.
Aandacht voor jezelf!